Infonet - logo
Infonet - Web hosting kapaciteti

Kapaciteti web hosting paketa

Hosting paketi pogodni su za sve koji trebaju brzi i pouzdani hosting za svoju web stranicu ili web shop.

Za Vas smo pripremili četiri razine performansi:

Performanse
* Paket koji je pogodan za hosting email-a i statičnih web stranica.
** Paket na kojem možete hostati jednu dinamičnu web stranicu, primjerice WordPress. Ta web stranica koristi baze podataka za rad.
*** Paket na kojem možete imati nekoliko dinamičnih web stranica (WordPress, Joomla …) odlične za START Internet poslovanja i prisutnosti na Internetu.
**** Paket dizajniran za online trgovine i zahtjevne web stranice. Zahtjevnije web stranice s velikim brojem posjeta. Preporučujemo PrestShop, OpenCart i manje složene Magento online trgovine.

S nekim ograničenjima, koje smo postavili u performansama, želimo osigurati stabilnost servera i omogućiti maksimalnu uslugu na shared hosting paketima.

Ograničenja, koja omogućuju nesmetan rad Vaših hosting paketa su:

Usporedba paketa
KAPACITETBRZINA (CPU JEZGRE)MEMORIJAISTODOBNE VEZEBROJ MAPA I DATOTEKA
* 100% 256 MB 10 100.000
** 100% 512 MB 20 100.000
*** 200% 1024 MB 30 250.000
**** 300% 2048 MB 40 500.000

Istodobne veze

Kada korisnik želi posjetiti vašu web-lokaciju, naš poslužitelj šalje sve informacije za odabranu stranicu. Pretraživanje korisnika zatim prikazuje informacije kao web stranicu. Poslužitelj može obrađivati ​​samo određeni broj zahtjeva istovremeno (tj. slati podatke samo za određeni broj korisnika).

Najveći broj zahtjeva koje poslužitelj može obraditi je i broj istodobnih veza.

Broj usporednih veza najbolje ilustrira sljedeći dijagram:

Infonet - Posjetitelji web stranice u istom momentu

Pretpostavimo da se vaša web-lokacija učitava za 0,1 sekundu, a broj istodobnih veza postavljen je na 10. U roku od 0,1 sekundi poslužitelj može prikazati vašu web-lokaciju za 10 korisnika, a za 1 sekundu do 100 korisnika.

Istodobno, vašu stranica još uvijek može vidjeti više posjetitelja – to su posjetitelji koji su preuzeli vašu web-lokaciju prije više od 1 sekunde.

Važnost brzine rada vašeg web sučelja

Pogledajmo još jedan primjer kada je broj istodobnih veza 10, a vaša se stranica učitava za 0,2 sekunde. U tom će slučaju najviše 50 korisnika moći preuzeti vašu web-lokaciju u roku od 1 sekunde. To je polovica manje nego u prvom slučaju.

Zato je potrebno provjeriti brzinu vaše web stranice i pobrinuti se da je optimizirana.

Broj mapa i datoteka

Većina paketa ima neograničen prostor na poslužitelju, ali postoji određena gornja granica maksimalnog broja datoteka i mapa u paketu za hosting u što ulaze baze podataka, datoteke, dokumenti i poruke e-pošte.

Što se događa ako dođem do limita?

U slučaju da dođete do limita vašeg paketa zajedno ćemo pronaći odgovarajuće rješenje.