Infonet - logo

O nama

Tvrtka InfoNET d.o.o. je nastala 2010.

Tvrtka InfoNET d.o.o. je nastala 2010. kao pravni sljednik InfoIT obrta nastalog 2008 godine.

Akvizicija HrHosting-a

2010 godine se dogodila akvizicija HrHosting-a, samostalnog hosting providera nastalog 2005. godine pa tu godinu uzimamo kao početak našeg djelovanja. Od 2005. godine smo se etablirali kao jedan od najvećih hrvatskih hosting providera sa brojem hostanih domena na vlastitim poslužiteljima. Naše usluge su izabrale neke od najvećih hrvatskih i stranih tvrtki. Čvrsto smo fokusirani na usluge web hostinga koje razvijamo u skladu sa zahtjevima današnjice te korisnicima nudimo samo najnovije tehnologije i rješenja.

Postali smo dio DHH grupacije

U rujnu 2016. godine smo postali dio DHH grupacije (Dominion Hosting Holding), koja je stopostotni vlasnik hrvatskog Plus Hostinga d.o.o., srpskog Plus Hostinga d.o.o. te slovenske Domence i Domovanja, kao i talijanskog Tophosta. 17.04.2018. InfoNET d.o.o. pripojen je tvrtki DHH d.o.o.

Infrastruktura

Napravili smo razliku na hosting tržištu te postavili vlastitu infrastrukturu u hrvatske podatkovne centre. O svojoj opremi se u potpunosti samostalno brinemo, u vlastitom lab-u osmišljavamo i implementiramo tehnologije kako bi naši korisnici uživali samo najbolje. Danas mnogo manjih hosting providera koristi resurse naše mreže i naše usluge održavanja infrastrukture. Odabrali smo različit model poslovanja, uložili mnogo sredstava i znanja u vlastite servere, razvoj usluge i opremu koju smo smjestili u vrhunske hrvatske podatkovne centre te odlučili da nećemo biti preprodavači inozemnih datacentara, kojih ionako ima previše.

Poslovanje

Kadrovska cjelovitost nam omogućava da na svaki zadatak ili izazov odgovorimo promptno i kvalitetno. Financijski smo stabilna tvrtka sa jasno utemeljenim smjerom poslovanja te iz tog razloga imamo mjesečno po 400 novih korisnika naših usluga a ta brojka je u stalnom rastu.

Vrhunska organizacija nam omogućava efikasnost koja rezultira odličnim cijenama za vrhunske usluge. Na našim internet stranicama nećete naći “hype” pojmove koji prate određene usluge po tržišno nerealnim cijenama. Nudimo isključivo kvalitetne usluge za koje garantiramo našim SLA Ugovorom koji se primjenjuje na sve korisnike a sve po razumnim cijenama.

Uz usluge web hostinga nudimo povrat sredstava kao garanciju zadovoljstva!

Infonet - zašto odabrati nas

Zašto odabrati InfoNET

Garantiramo kvalitetnu uslugu! Isporučiti ćemo vam uslugu upravo onakvu kakva je opisana na našoj stranici. Nećemo izmišljati razne probleme zašto nešto ne radi, kriviti druge već jednostavno i iskreno obrazložiti problem ako postoji. To je osobina koja se rijetko sreće kod hosting tvrtki! Ako mijenjate hosting providera to vjerojatno radite iz nezadovoljstva pruženom uslugom ili pruženim garancijama koje nisu ispoštovane, sa takvim slučajevima se susrećemo svakodnevno. Kod nas nema nejasnoća, na svaki upit odgovaramo brzo, iskreno i sa kvalitetnim rješenjem. Pretrpani web serveri, neadekvatni backupi/izgubljeni podaci, mail serveri na raznim blacklistama, duže nedostupnosti web sadržaja - to su priče velikog broja korisnika koji prelaze na naše poslužitelje sa drugih hosting pružatelja usluga. Hrvatska je zatrpana "novim" web hosting tvrtkama koje nude neograničene karakteristike hosting paketa ili sa visokim limitima za par desetaka kuna godišnje - takva cijena/usluga nije realna, bazira se samo na jefinoj cijeni koju nudi i posljedično nosi katastrofu, nezadovoljstvo i gubitak vremena.

Infonet - registracija domena

Registracija domena

Za vas možemo registrirati gotovo sve TLD i ccTLD domene. Ovlašteni smo registrar za .hr domene od strane Carnet-a pa putem nas možete brzo registrirati besplatne i naplatne .hr i .com.hr domene. Sve domene registrirane preko InfoNET-a možete samostalno administrirati unutar korisničke zone. Domene se registriraju isključivo na vaše podatke i vi ste jedini vlasnik registriranih domena. Svoje domene možete u bilo kojem trenutku prenijeti drugom pružatelju usluga bez potrebe za našim odobrenjem. Registrirali smo više od 15000 domena i vrlo dobro poznajemo proceduru registracije svih domena. Vašu domenu ćemo odmah, po uplati registrirati i obavijestiti vas o uspješnosti registracije i isteku novoregistrirane domene. U ponudi imamo gotovo sve komercijalne domene, ako trebate domenu koje nema na našim stranicama - kontaktirajte nas i omogućiti ćemo narudžbu iste.

Infonet - više o poslužiteljima

Više o poslužiteljima

Svi InfoNET poslužitelji su bazirani na SuperMicro serverskim komponentama koje su dokazane za vrhunske performanse i pouzdan rad. Osnovni InfoNET server sadrži Intel Xeon procesor posljednje generacije (minimalno 8 jezgri), 1U SuperMicro serversko kućište sa redundantnim izvorima napajanja, 4 x SAS HDD na 15000 okretaja, hardware RAID 10 sa BBU (backup battery unit) + dodatni backup diskovi, minimalno 16 GB DDR3 RAM-a, 100 ili 1000 Mbit/s uplink na javnu mrežu i 1 gbit/s lan mreža za backupe. Serveri se nadziru na minutnoj bazi pomoću specijaliziranih alata za nadzor koje prati naš NOC, to nam omogućava izrazito brzu reakciju na potencijalni problem i uklanjanje istoga prije no što je počeo utjecati na rad poslužitelja i stvarati smetnje korisnicima hosting usluga. Nadzor poslužitelja se vrši sa više geografski odvojenih nadzornih točaka za visoku pouzdanost. Koristimo više različitih upstream providera za pristup internetu (Amis, Metronet, Cogent, Level3) a time postižemo mrežnu redundanciju te u slučaju ispada jednog od usptream providera usluge nastavljaju raditi preko drugoga. Povezani smo na CIX putem upstream providera te promet prema serverima u Hrvatskoj ne odlazi u inozemstvo. Time dobivamo na sigurnosti podataka i brzini odaziva web stranica.