Video tutoriali

Općenita pitanja o cPanelu

Kako pristupiti cPanelu kako bih mogao administrirati svoj paket ili e-mail adrese?

Prilikom aktivacije hosting paketa smo vam poslali email naslova “Obavijest o vašem hosting računu [imedomene.hr]”. Unutar ovog maila se nalaze sve važne informacije za vaš hosting paket uključujući korisničko ime i lozinku. Na cPanel se možete prijaviti putem http://www.vasadomena.hr/cpanel (vasadomena.hr zamijeniti sa stvarnom domenom) te će vam se pojaviti forma za upis korisničkog imena i lozinke koje smo vam poslali u ranije navedenom mailu.

Kako promjeniti cPanel zaporku?

Kako bi promijenili cPanel lozinku, potrebno je da u kategoriji “Preferences”, odabrete “Change Password” opciju, odnosno na vrhu kliknete na tipku sa vašim korisničkim imenom, te odaberete u padajućem izborniku odaberete opciju “Change Pasword”. Nakon što ste upisali staru zaporku, dva puta unesite novu, u za to predviđena polja. Promjene spremate klikom na “Change your password now”. Promjenom cPanel zaporke promjenili ste i zaporku za FTP pristup. Preporučamo da koristite ugrađeni generator zaporke, te nikako ne postavljajte jednostavne lozinke, neka sadrže brojeve, velika i mala slova, kao i ostale znakove.

Kako da promjenim kontakt e-mail adresu na koju će mi stizati cPanel obavijesti?

Kako bi promijenili kontakt e-mail adresu na koju će vam stizati e-mail cPanel obavijesti (obavijesti o prekoračenom mjesečnom prometu, prekoračenim diskovnim kvotama, i druge), potrebno je da u kategoriji  “Preferences”, odaberete opciju “Update Contact Info”. Nakon što ste upisali željenu e-mail adresu, promjene spremate klikom na tipku “Save”.

Želim promijeniti izgled cPanel sučelja. Kako?

Kako bi promijenili izgled sučelja cPanela, odnosno temu, potrebno je da iz padajućeg izbornika u lijevoj alatnoj traci na vrhu izaberete željenu temu. Klikom na željenu temu, nakon par sekundi izgled cPanle sučelja će automatski biti promjenjen. Ukoliko želite vratiti izgled sučelja, jednostavno ponovite postupak.

Mogu li promjeniti jezik sučelja u cPanelu?

Da. U kategoriji “Preferences”, odabirom opcije “Change Language”, u padajućem izborniku izaberite željeni jezik sučelja cPanela. Promjene su spremljene klikom na tipku “Change”.

Upravljanje mail računima u cPanelu

Kako kreirati e-mail račun u cPanelu?

Prijavite se u cPanel za koji ste dobili pristupne podatke. Kliknite na “Email accounts” i upišite naziv mail računa te dodijelite lozinku novom računu (lozinku je potrebno unijeti dva puta). Sada odaberite veličinu inbox-a za ovaj mail račun te kliknite na “Create” što će odmah kreirati vaš novi mail račun. Na ovaj način vaš je email račun odmah spreman za uporabu a možete ga koristiti putem email klijenta poput Outlook-a ili Thuderbird-a odnosno putem webmaila. Kao korisničko ime uvijek koristite punu email adresu a kao lozinku koristite onu koju ste ranije dodijelili ovom mail računu.

Što ako mi netko pošalje e-mail na nepostojeću e-mail adresu?

Ukoliko Vam netko pošalje mail na nepostojeću adresu, odnosno, poruka poslana ima navedenog primatelje na vašoj domeni (@vašadomene.com), no ta e-amil adresa ne postoji,  ta poruka će završiti unutar pretpostavljenog mail računa. Kako bi ipak primili takve poruke, unutar cPanela možete podesiti zadanu email adresu na koju će dolaziti sav neadresirani email. Kako bi postavili zadanu email adresu prijavite se u cPanel, te kliknite “Default Address” te pod postavkom “Send all unrouted email for:” unesite željenu email adresu u polje “Forward to email address” i označite istu opciju pokraj polja za unos te potvrdite promjene sa change.

Što je Autorepsonder?

Autoresponder je automatski, unaprijed pripremljeni odgovor na dolazne email poruke. Autoresponder je posebno koristan u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kako bi svoje klijente obavijestili o svojoj odsutnosti. Kako bi postavili autorespnder prijavite se u cPanel, te kliknite na “Auto Responders”, te zatim na “Add Auto Responder” ispunite sve potrebne podatke. Klikom na “Create/Modify” gumb na dnu vaše su postavke spremljene.

Kako mogu podesiti prosljeđivanje e-mail poruka?

Kada želite da se elektronička pošta(e-mail) koju primate proslijeđuju na neki drugi e-mail, potrebno je kroz Cpanel napraviti e-mail forward.
U kategoriji mail odaberete “Forwarders” te će vam se otvorit dijaloški okvir u kojem upisujete potrebne podatke. U prvi red upišete adresu sa koje će se mailovi proslijeđivati, već će biti ponuđeno ime domene tako da upišete samo mail prefix. U drugi red upisujete mail adresu na koju želite proslijeđivati elektroničku poštu (e-mail). Kliknete na “Add Forwarder” te ste time završili postupak. Isti postupak mozete napraviti na Više mail adresa, dakle da se poruke proslijeđuju na Više mail adresa.

Mogu li na e-mail adrese postaviti filtere?

Da. Filtere postavljate tako da u kategoriji “Mail” odaberete opciju “User Level Filtering”, zatim odaberete račun, te klikom na “Create a New Filter” podešavate opcije filtriranja. Filtere postavljate određujući koji dio zaglavlja e-mail poruke (To, From, Subject, itd…) će sustav provjeravati. Nakon što kreirate pravilo filtriranja i akciju, klikom na “Create” postavke filtriranja su spremljene.

Kako mogu uključiti spam zaštitu?

Na svim našim serverima postoji Apache SpamAssassin, koji služi za podešavanje spam zaštite. Aktivirati ga možete tako da se prijavite na Vaš Cpanel te u kategoriji Mail odaberete SpamAssassin. Potrebno je kliknuti na Enable Spam Assassin te nakon toga podesiti razinu zaštite od spama. Po defaultu je to postavljeno na 5, no Vi možete postaviti i veći broj (što veći broj postavite, to je zaštita veća). Imajte na umu da ako postavite preveliki filter spama da Vam spamassassin može blokirati i korisne mailove. Kroz opciju Configure SpamAssassin možete dodatno podesiti zaštitu protiv spama koristeći blacklist i whitelist

Kako mogu promjeniti MX zapise?

Ukoliko kao mail server koristite drugog pružatelja usluga, Office365 ili Google apps, ili jednostavno imate backup e-mail server, potrebno je promijeniti MX zapise. MX zapise mjenjate unutar Mail kategorije u cPanelu, odabirom “MX Entry2 opcije. Nakon što ste odabrali domenu za koju želite promijeniti MX zapise, iste upisjute unutar “Add New Record” polja. Nakon što ste upisali prioritet, destinaciju i TTL podatke, promjene se spremaju klikom na “Add New Record”. Obraite pozornost da će promjene biti vidljive tek nakon isteka TTL vrijednosti. Ukoliko je vrijednost TTL 14400, promjene će biti propagirane kroz 4 sata na našim DNS serverima.

Mogu li pristupiti svojem e-mail računu iz cPanela?

Da. Unutar kategorije “Mail”, klikom na “Mail Accounts”, vidjeti će te listu svih e-mail računa. Klikom na “More” tipku do imena, odnosno e-mail adrese kojoj želite pristupiti, otvaraa se padajući izbornik sa dvije stavke. Nakon što ste odabrali “Access Webmail”, unesite valjanu zaporku za izabrani e-mail račun. Nakon što ste upisali zaporku, otvara se pretpostavljeni webmail klijent unutar kojeg možete provjeravati, primati i slati elektroničku poštu.

Upravljanje backupom i sigurnošću u cPanelu

Mogu li napraviti sigurnosnu kopiju svoje web stranice?

Samostalno možete napraviti backup svoje stranice prije neke izmjene na istoj ili zbog sigurnosti.
Backup-u pristupate preko kategorije “File”s pa “Backup”. Postoje 2 opcije backup-a koji možete napraviti. Prva je kompletan backup (sigurnosna kopija) Vaše stranice koji skinete na svoje računalo. On sadrži backup datoteka, baza podataka (mysql), elektroničke pošte ( e-mail) i svega što se nalazi na Vašem hosting paketu. Druga opcija je backup pojedinih dijelova Vašeg hosting paketa, pa tu možete birati između backupa home direktorija, pojedine baze podataka, te pojedinih email računa. Ovaj backup se također preuzima na Vaše računalo.

Želim blokirati određenu IP adresu od pristupa mojoj web stranici, kako?

Ukoliko želite blokirati određenu IP adresu, ili raspon IP adresa, opcija “IP Address Deny Manager” nalazi se unutar “Security” kategorije. Nakon što ste upisali IP adresu ili raspon IP adresa u za to predviđeno polje, promjene spremate klikom na gumb “Add”. Nakon što su promjene spremljene, korisnik, odnosno korisnici sa IP adresom koju ste blokirali neće moći pristupiti vašoj web stranici. Ukoliko želite izbrisati IP adresu, dovoljno je da unutar “IP Address Deny Manager” opcije potražite listu blokiranih IP adresa “Currently-Blocked IP Addresses:”, te jednostavno kliknete na “Delete” gumb i potvrdite klikom na “Remove IP”.

 

 

Što je to Hotlink zaštita i kako je uključiti?

Hotlink zaštita će spriječiti da vlasnici drugih web stranica direktno linkaju datoteke na vašoj web stranici. Česta pojava je da korisnici, odnosno vlasnici drugih web stranica linkaju vaše slike, i na taj način generiraju promet, što sa velikim brojem posjeta može rezultirati prekoračenjem mjesečnog bandwidtha. kako bi omogučili Hotlink zaštitu potrebno je da u kategoriji “Security”, odabrete “HotLink Protection”. Unutar dijaloškog okvira unesite nazive domene, te u polju “Block direct access for the following extensions (comma-separated):” dodate ekstenzije za koje želite uključiti HotLink zaštitu te klikom na gumb “Submit” spremate postavke.

Kako mogu onemogućiti pregledavanje direktorija?

Kako bi onemogućili pregledavanje sadržaja direktorija u slučaju da vaš public_html direktorij ne sadrži index.html ili index.php, što može predstavljati potencijalan sigurnosni problem, u kategoriji “Advanced” potražite opciju “Index Manager”. U novom dijaloškom prozoru, odaberite direktorij koji želite zaštiti. Ukoliko želite da se sadržaj vašeg direktorija ne prikazuje, označite opciju “No Indexing”, te promjene spremite klikom na gumb “Save”. Ukoliko želite da se sadržaj vašeg direktorija indeksira odnosno prikazuje, dovoljno je da uključite opciju “Default System Setting” i promjene spremite klikom na gumb “Save”.

Upravljanje datotekama

Kako provjeriti zauzeće diskovnog prostora?

Zauzeće vašeg diskovnog prostora možete vidjeti u “Files” kategoriji, odabirom “Disk Usage” opcije. Ovdje možete vidjeti koliko diskovni prostor su zauzele određeni direktoriji i pod-direktoriji unutar vašeg računa. Također na dnu možete vidjeti sve direktorije i pod-direktorije, te klikom na iste otvoriti ih unutar File Managera. Prikaz možete sortirati po zauzeću diskovnog prostora ili po imenu.

Mogu li napraviti dodatan FTP račun?

Da. U kategoriji “Files”, odabirom opcije “FTP Accounts” možete upravljati FTP računima. U prazno polje uz “Login:” upisujete željeno korisničko ime za novi FTP račun. U polje “Password:” upišite lozinku po vlastitom izboru.
U polje “Password (again):” ponovite prethodno upisanu lozinku. Nakon što ste unijeli podatke kliknite na gumb “Create FTP Account” za kreiranje FTP računa

Kako mogu zaštiti svoje datoteke od neovlaštenog pristupa?

Ukoliko želite zaštiti pristup nekom direktoriju ili cijeloj stranici koristeći korisničko ime i lozinku možete to učiniti kroz “Password Protect Directories” unutar Security kategorije. Otvorit će Vam se prozor za upis direktorija na koji želite postaviti zaštitu. Možete upisati ime pojedinog foldera ili možete upisati public_html za cijelu stranicu.
Ispod foldera dodajete usera i lozinku koji ce imati pristup folderu koji želite zaštititi te potvrdite sa “Add/modify authorized user”.

Upravljanje domenama

Kako mogu dodati pod-domenu?

Pod-domenu možete dodati unutar “Domains” kategorije, odabirom “Subdomains” opcije. U polja za unos unesite naziv sub-domene, odaberite glavnu domenu, te direktorij unutar kojeg će se nalaziti sadržaj koji će se prikazivati kad netko ode na vašu sub-domenu.

Kako mogu dodati addon domenu?

Na početnoj stranici cPanela pronađite “Addon Domains”. U polje “New Domain Name:” upisujete ime domene npr: www.www.infonet.hr. U polje “Subdomain/Ftp Username:” upisujete korisničko ime za FTP pristup direktoriju u koji je potrebno upload-ati web sadržaj domene (popunjava  se samo). U polje “Password:” upišite lozinku koju želite za pristup preko FTP-a. Nakon unosa traženih podataka kliknite “Add Domain”.

NAPOMENA: Domena mora imati unesene DNS servere hostinga na kojem se nalazi !

Kako mogu dodati parkiranu (parked) domenu?

Kako bi kreirali parkiranu domenu unutar “Domains” kategorije, odaberite “Parked Domains” opciju. U polje “Create a New Parked Domain:” unesite domenu, te spremite promjene klikom na “Add Domain”. Obratite pozornost da parkirane domene trebaju imati unesene ispravne DNS name servere.

Kako mogu svoju domenu preusmjeriti na neku drugu domenu?

Kako bi svoju domenu uspješno preusmjerili na neku drugu domenu, potrebno je da u kategoriji “Domains” odaberete opciju “Redirects”. Kada vam se otvori novi dijaloški okvir, u padajućem izborniku odaberite domenu za koju želite postaviti preusmjerenje, te u polju “Redirects to:”  upišite naziv domene na koju želite preusmjeriti svoju domenu. Uključite opciju “Redirect with or without www” i “

Mogu li promjeniti CNAME, A ili neki drugi DNS zapis?

Da. U kategoriji “Domains”, odabirom “Simple DNS Zone Editor”. Nakon što ste upisali potrebne podatke u  za vrstu DNS zapisa predviđena polja, promjene su spremljene klikom na “Add [vrsta DNS zapisa] Record”. Obraite pozornost da promjene neće biti odmah vidljve, što ovisi o propagaciji DNS servera.

Upravljanje bazama podatka

Kako mogu kreirati MySQL bazu podataka u cPanelu?

Kako bi kreirali MySQL bazu podataka u cPanelu, potrebno je da u kategoriji “Databases” odaberete opciju “MySQL Database Wizard”. U novom dijaloškom okviru u polje “Create A Database” upišite ime vaše baze, te kliknite na gumb “Next Step” te u sljedećem koraku u polje “Username” i “Password” unesite korisničko ime za pristup bazi i zaporku dva puta, te kliknite na gumb “Create User”. Odaberite željene privilegije na kreiranoj bazi za dodanog korisnika. Klikom na “Nex Step” gumb, promjene su spremljene.

Napredne opcije u cPanelu

Kako mogu podesiti vlastite error stranice?

Kako bi kreirali vlastite error stranice (error pages) u cPanelu potrebno je da u kategoriji “Advanced” odaberete opciju “Error Pages”. Nakon što ste odabrali vrstu error stranice, unesite vaš html kod, te po potrebi uključite tagove koji će prikazivati informacija kao što su verzija preglednika posjetitelja, URL koji je bio zatražen i ostalo, te promjene spremite klikom na gumb “Save”.

Kako mogu podesiti cron job?

Cron jobi služi za automatsko izvršavanje skripti u točno određeno vrijeme. Kako bi dodali cron job, potrebno je da ukategoriji “Advanced” odaberete opciju “Cron Jobs”. Nakon što ste definirali vrijeme izvršavanja cron joba i naredbu koja će se izvršiti, promjene spremate klikom na “Add New Cron Job”.

Molimo uzmite u obzir da je pokretanje cron joba više od jedan put unutar 45 minuta kršenje pravila InfoNET-a i moglo bi rezultirati gašenjem korisničkog računa.

Niste našli odgovor na svoje pitanje u gore ponuđenim Q&A ? Kontaktirajte InfoNET djelatnike (odaberite ispravnu vrstu korisnika)

Postojeći korisnik InfoNET usluga

Ukoliko ste postojeći korisnik, molimo da kliknete na poveznicu ispod i pošaljete upit.

Novi korisnik InfoNET usluga

Ukoliko ste novi korisnik, molimo da kliknete na poveznicu ispod i pošaljete upit.


InfoNET hosting