Premium domene sve popularnije

Sigurno ste se već susretali s premium domenama, a da možda niste niti bili svjesni. Lako ih možete prepoznati po tome što su kratke, upečatljive i lako pamtljive, a samim time i skuplje od standardnih TLD-ova. Premium domene mogu biti u bilo kojem TLD obliku – .com, .net, .org, .biz i .info, ili pak neki od novih, egzotičnih TLD-ova.

Primjerice, online.shop ili shopping.discount su neke od premium domena, upravo zbog toga što su vrlo lake za zapamtiti, i naravno vrlo iskoristive u komercijalne svrhe.

Zbog čega su premium domene skuplje?

Cijenu premium domena određuje vrhovni registrar za domene. Točnije, sve premium domene su već zakupljene od strane registra ili korisnika, i služe isključivo za daljnju preprodaju. Sami time, njihove cijene su definirane od strane trenutnog vlasnika, te je cijena više od običnih TLD-ova.

Pošto su premium domene sve popularnije, i njihove cijene odgovaraju tržištu – cijene se kreću od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara. No iako navedeno zvuči možda neisplativo, imajte na umu da bolja, lako pamtljiva domena = više posjetitelja = bolja pozicija na Internet tražilicama. Osim navedenog, i svoj brend možete lako povezati s nazivom domene, i na taj način smanjiti vrijeme i novac utrošen na marketinške aktivnosti.

Premium domene dugoročno isplative

Kupovina premium domena može biti veći trošak na početku vašeg online poslovanja, no dugoročno je definitivno isplativo ako uzmete u obzir da se produljenje premium domena plaća po standardnoj cijeni TLD-a. Premium domena je ulaganje u vašu online prisutnost, i zasigurno će vam se isplatiti dugoročno.

Zanima vas određena premium domena?

Kontaktirajte nas kako bi vam mogli poslati ponudu ili dati više detalja po potrebi.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *